Pronađeno tijelo desetogodišnje djevojčice u Istri

Regija 11. dec 202116:15
Nova.hr/Twitter

Desetogodišnja djevojčica za kojom se od jučer tragalo nakon što je nestala u nabujaloj rijeci Dragonji pronađena je mrtva u subotu oko 12.30 sati, izvijestila je istarska policija.

“Mrtvo tijelo djevojčice pronađeno je u vodi na mjestu koje je oko 400 metara nizvodno od mjesta nestanka, a pronašli su je djelatnici interventne postrojbe PU istarske”, izvijestila je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač koja je u ime policije izrazila sućut obitelji.

Inače u pretrazi za djevojčicom tijekom jučerašnje dana i jutros sudjelovali su policijski službenici iz Buja, pripadnici interventne jedinice policije iz Pule, pripadnici specijalne policije iz Rijeke i ATJ Lučko sa svojim roniocima, HGSS sa psima tragačima, djelatnici Civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, djelatnici Crvenog križa obučeni za potrage na brzim vodama, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a te slovenski policajci i vatrogasci.

Iz rijeke Dragonje spašena žena, turska državljanka, majka preminule djevojčice i majka pronađenih 5-godišnje djevojčice i 13-godišnjaka, oporavila se i tijekom jučerašnjeg dana otpuštena je iz pulske bolnice.

Nakon što su policijski službenici obavili razgovor s njom, ona je zatražila azil za sebe i za djecu te je tijekom noći prevezena u prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar