Prva presuda za masakr u selima kod Mladenovca: Ujak Uroša Blažića oslobođen za nedozvoljeno držanje oružja, rođak osuđen

Regija 19. jun 202415:18 0 komentara
N1 Srbija

Boris Gavrilović, rođak Uroša Blažića, osuđen je na 18. mjeseci zatvora, dok je Goran Gavrilović, ujak ubice, oslobođen optužbi.

Njima je Višim sudom u Kragujevcu suđeno zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, u saizvršlilaštvu.

Urošu Blažiću sudi se za da je u Duboni i Malom Orašju ubio devetoro, a ranio 12 ljudi u stravičnom masakru koji se dogodio 4. maja prošle godine. Nakon izvršenja zločina, Blažić je pobjegao u vikendicu svog ujaka u okolini Kragujevca gdje se krio dok nije uhapšen 5. maja u jutarnjim satima.

Suđenje Urošu Blažiću nastaviće se u sudnici Centarlnog zatvora u Beogradu, jer je u maju ove godine pripremno ročište odloženo nakon incidenta koji se dogodio kada su roditelji ubijene djece iz ova dva mjesta nasrnuli na ubicu prilikom njegovog ulaska u sudnicu.

Potresni prizori i haos na početku suđenja masovnom ubici Urošu Blažiću iz Mladenovca, porodice ga napale: “Ubio si mi sina”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!