Prvi dan Exit festivala: Zaplijenjena droga i sakupljeno 11 tona otpada

Regija 08. jul 202214:251 komentar
Izvor: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Tokom prvog dana muzičkog festivala Exit u Novom Sadu zaplijenjeno je više od šest kilograma droge i sakupljeno 11 tona smeća.

Policija je tokom prvog dana muzičkog festivala Exit u Novom Sadu zaplijenila više od šest kilograma droge i podnijela krivične prijave protiv 34 osobe zbog posjedovanja narkotika.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije (MUP), među uhapšenima je državljanin Slovenije, a u stanu u Novom Sadu u kom neprijavljeno boravio policija je pronašla ogromne količine droge.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi i na drugim lokacijama u gradu, policija je kod 33 osobe pronašla 1,1 kilogram amfetamina, oko 85 grama marihuane, tablete „ekstazija“ i druge psihoaktivne supstance.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova čine sve da festival protekne bezbijedno i da svi posjetioci budu sigurni. Kao što smo upozorili nećemo dozvoliti da festival bude mjesto na kome će narko-dileri trovati ljude, ali i svaki uživalac droge biće kažnjen i sankcionisan, jer je i posjedovanje narkotika krivično djelo“, naveo je Vulin, resorni ministar Republike Srbije.

MUP Srbije

Jutro nakon prve noći festivala sakupljeno više od 11 tona otpada

Jutro nakon prve noći festivala sakupljeno je više od 11 tona otpada, kako je saopštila JKP „Čistoća“ Novi Sad, i na ovogodišnjem festivalu Exit organizovaće se sakupljanje ambalažnog otpada za reciklažu.

Na devet kontejnerskih mesta na prostoru festivala, širom Petrovaradinske tvrđave, tokom trajanja ove manifestacije, postavljeno je 30 kontejnera specijalno namijenjenih za reciklažni otpad.

Limenke, karton, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad sa tvrđave biće razvrstan, baliran i predat reciklerima na dalju preradu, navodi se u saopštenju.

Osim ovih posuda, postavljeni su i kontejneri za ambalažni otpad i kante na svim najfrekventnijim lokacijama u okolini.

Sve posude će se svakog jutra prazniti i odnositi na separaciju na Gradsku deponiju u Novom Sadu, dodaje se.

Iz MUP-a su naveli i da je prvi dan festivala protekao mirno, bez narušavanja javnog reda i mira.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar