Rada Trajković o Vučiću: Kao pacijenta ga razumijem, ali ne kao predsjednika

Regija 02. dec 202217:477 komentara
Izvor: N1, Tanjug/Strahinja Aćimović

"Sa takvim stanjem psihofizičkim mislim da ne bi prošao ljekarsku kontrolu i dobio uvjerenje da je sposoban da obavlja funkciju predsjednika države. Ja sam ljekar i zaista pokušavam da ga razumijem kao pacijenta, ali kao predsjednika ne mogu", kaže Rada Trajković, predsjednica Evropskog pokreta Srba i novoimenovana savjetnica ministra u kosovskoj vladi Nenada Rašića, komenatrišući uvrede koje je na njihov račun izrekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u dnevniku televizije Pink.

„Oni su zamislili da to tako može da prođe, izabrali su najgori srpski ološ, najgori, sa dna kace. Rašića, Radu Trajković, ne postoji gore. Jednostavno ne postoji gore. Koji ničije povjerenje na KiM nemaju, ali imaju povjerenje terorističkog ološa Aljbina Kurtija i imaju povjerenje zapadnih agentura koji su ih na to mjesto postavili, misleći da će tako da unište Srbiju“, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u uključenju u Nacionalni dnevnik televizije Pink, govoreći o imenovanju predsjednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića na mjesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.

Reagujući na ove uvrede, Rada Trajković u izjavi za Nova.rs kaže da je Vučić kompromitovao funkciju predsjednika države.

„Mislila sam da ga pozicija predsjednika obavezuje da bude normalniji. Ali, on je pukao. Potpuno je retorički kompromitovao sebe. On je to što jeste i ove njegove reči… To jeste on, međutim, problem je u tome što je on i predsjednik države. A ovim nastupom je nanio veliku štetu Srbiji. Ovo je jedna agresija koja se graničila sa nekakvom dijagnozom. Sa takvim stanjem psihofizičkim, a prije svega psihičkim, milsim da ne bi prošao ljekarsku kontrolu i dobio uvjerenje da je sposoban da obavlja funkciju predsjednika države. Ja sam ljekar i zaista pokušavam da ga razumijem kao pacijenta, ali kao predsjednika ne mogu“, rekla je Trajković.

Pročitajte kompletan tekst na portalu Nova.rs.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar