Razbijanje sljepoočnice danas, udarac u genitalije sutra: Od direktorice škole savjet – da čeliči sina

Regija 27. maj 202420:43 0 komentara

Umjesto po lekcijama - sedmogodišnjem učeniku iz Osnovne škole "23. oktobar" u Sremskim Karlovcima, početak prošle školske sedmice ostaće upamćen po strahu.

Dvostruko stariji đak ga je tri puta zlostavljao, a potom mu i prijetio ubistvom. Iako se dijete žalilo učiteljici još nakon prvog incidenta – roditelji su za slučaj saznali tek nakon eskalacije nasilja – i to od djeteta – a ne od zaposlenih u školi.

Razbijanje sljepoočnice u ponedjeljak, udarac u genitalije u utorak. Sedmogodišnjak koji je bio žrtva nasilja u školi, pomoć u školi nije dobio, tvrdi njegova majka Ivana Lazarević.

“Miloš prijavljuje učiteljici – dobija obećanje da će se sve riješiti na velikom odmoru. Na velikom odmoru od nje ni traga ni glasa – a moj Miloš opet doživljava nasilje”, priča Ivana za N1.

U srijedu fizičko nasilje prerasta u prijetnje ubistvom. Roditelji sve saznaju od svog prvaka. Tvrde da je učiteljica sve znala, ali da je šutila.

„Nije nas ni u ponedjeljak obavijestila, nas niko ne obaviještava, da su nam dijete ubili u školi – da li bi nas neko obavijestio?“, pita se zabrinuta majka.

Tek kada je slučaj prijavljen policiji, majci se obraća direktorica.

„Od direktorice škole sam dobila savjet da čeličim sina. Pa ne spremam ja njega u rat, šaljem ga u školu da uči, a ne da ga ubiju“, navodi ona.

Zbog straha, dijete nije puštala u školu.

„Smatrala sam da moj strah za bezbjednost mog djeteta niko nije shvatio dovoljno ozbiljno“, dodaje ona.

Pitanja i dalje bez odgovora

Zato se obratila medijima. Pošto se TV N1 sa pitanjima obratila školi, ubrzo i majka dobija njihov poziv na razgovor.

N1: Koliko se sada promijenilo ophođenje direktorice prema vama, u odnosu na prethodnu sedmicu?

„Svakako su bili mnogo prijatniji sada i dostupniji za razgovor. Usmeno su mi garantovali bezbjednost da će Miloš ubuduće biti zaštićen, da će se obratiti posebna pažnja, da će dobiti svu psihološku pomoć koja mu je potrebna u prevazilaženju ove traume“, navodi majka.

Na naknadno postavljena pitanja školi i dalje čekamo odgovor. Pitanja o tome da li će biti ispitana odgovornost učiteljice u ovom slučaju – uputili smo i prosvjetnoj inspekciji. I njihov odgovor čekamo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!