Sandzakpress: Policajci iz Priboja pozivaju na “ponavljanje Srebrenice”

Regija 02. jan 202219:01 > 03. jan 2022 13:09 27 komentara
Screenshot/Facebook

Pripadnik Policijske uprave Priboj Marko Pantović na svom Facebook profilu objavio je video snimak na kojem zajedno sa starješinama i kolegama policajcima veseli se uz stihove pjesme u kojoj se poziva na ponavljanje genocida u Srebrenici, a spominje se i Vukovar, javlja portal Sandzakpress.

PROČITAJTE JOŠ

Kako saznaje ovaj portal, video je nastao u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju prilikom proslave Nove godine.

Na degutantom snimku na novi genocid nad Bošnjacima pozivaju Vidosav Avramović, zamjenik načelnika Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, Marko Žujić oficir u Policijskoj upravi Priboj, Milojica Bjelović Mime nekadašnji pomoćnik komandira, a sada šef smjene u Regionalnom centru granične policije, Marko Klisura penzionisani komandir u policijskom odjeljenju Sastavci, policajci Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković i još nekoliko pripadnika Policijske uprave u Priboju.

“Za sada niko od nadležnih nije reagovao na ovakav način proslave, pa se čini da im veličanje genocida i pozivanje na nove zločine nije smetalo. Podsjećamo da je Priboj multinacionalna sredina, da su tokom posljednjih ratnih dešavanja nad Bošnjacima ove sandžačke opštine – civilima počinjeni strašni zločini za koje još uvijek niko nije odgovarao”, navode iz Sandzakpressa.

Uznemirujući video možete pogledati OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad