Šarić saslušan o optužbama za pripremu ubistva Joksovića, otkriveni detalji

Regija 08. jun 202210:14 0 komentara
N1

Optuženi narko-bos Darko Šarić negirao je u beogradskom tužilaštvu optužbe za pripremu ubistva Nebojše Joksovića, njegovog bivšeg prijatelja i svjedoka saradnika u postupku za međunarodni šverc kokaina, piše KRIK.

Saslušanje Šarića trajalo je oko petnaestak minuta, a on je negirao da je pripremao Joksovićevo ubistvo. Kako je KRIK saznao nezvanično, Šarić je rekao da mu ništa u vezi sa tim događajima nije poznato, kao ni ljudi koji su u njima navodno učestvovali.

On ipak nije želio da se detaljno izjašnjava o optužbama navodeći da je riječ o iskonstruisanom slučaju i pritisku na sud zbog drugih postupaka koji se protiv njega vode – za međunarodni šverc kokaina i pranje novca stečenog prodajom droge.

Nije želio da se izjašnjava ni u vezi sa porukama koje su skinute sa enkriptovane “skaj” aplikacije koja je služila za bezbjedno komuniciranje i navodno je rekao da ne zna o čemu se radi.

Ove poruke koje je tužilaštvo dobilo od Europola predstavljaju ključne dokaze, jer pokazuju da je Šarić iz zatvorske ćelije tokom 2020. godine navodno pripremao Joksovićevo ubistvo i to u dva navrata.

Prva zamisao bila je da Joksovića ubiju tokom Drinske regate zbog čega je od jednog od osumnjičenih traženo da nabavi snajper.

Pošto je regata odložena, promijenjen je plan. Namjera je bila da na Joskovića pucaju ispred stana gde je živio i restorana u kom je često ručao.

Ovi planovi su propali, pa je Šarićeva grupa htjela da Joksoviću smjesti da je podmenuo bombu pod kola svog nekadašnjeg saradnika – sve u pokušaju da ga diskredituju kao svjedoka u postupku protiv Šarića.

O ovim se tvrdnjama tužilaštva Šarić se izjašnjavao sredinom aprila kada je uhapšen.

Osim za pripremu ubistva Joksovića, Šariću se na teret stavlja i da je na sličan način – posredstvom zaštićene aplikacije, naredio i ubistvo svog bliskog saradnika Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru koji je za Šarića vodio poslove sa kokinom u Južnoj Americi.

Zbog trgovine kokainom i pranja para protiv Šarića vode se dva postupka više od 10 godina. Osuđen je u oba, ali presude još nisu pravosnažne.

Štaviše, u samoj završnici suđenja za šverc kokaina, izbačen je važan dio dokaza – snimci prisluškivanih razgovora koji, kako tvrdi tužilaštvo, dokazuju da je Šarić koordinirao transportom droge iz Južne Amerike.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!