Srbi sa sjevera Kosova: “Kurti hoće haos”

Regija 01. apr 202322:16 3 komentara
N1

Večeras se više desetina građana okupilo ispred zgrade opštine u centru Zubinog Potoka na sjeveru Kosova.

Za sada nema informacija šta je povod okupljanja, ali se pretpostavlja da je hapšenje mladića iz ove opštine.

Kosovska policija je prethodno saopštila da je Srbin M.B. uhapšen u vezi sa podmetanjem požara na vozilima.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je da je Srbin uhapšen zbog paljenja automobila u Zubinom Potoku član takozvane „Civilne zaštite“, koju je okarakterisao kao „kriminalnu strukturu“.

Kosovski zvaničnik Bljerim Velja nazvao je osumnjičenog za paljenje automobila „Radoičićevom nasilnikom„.

Prvo hapšenje osumnjičenog pripadnika Civilne zaštite, kako je to saopštio kosovski ministar unutrašnjih poslova – za paljenje automobila u Zubinom Potoku ali i za druga krivična djela, uključujući i ranjavanje dva policajca, Srpska lista je protumačila kao „maltretiranje srpskog naroda“ i namjeru da se izazove reakcija Srba pred susret Petra Petkovića i Besnika Bisljimija u utorak u Briselu.

„U namjeri da pred nastavak pregovora u Briselu izazovu reakciju srpskog naroda na sjeveru Кosova kosovske institucije nastavljaju sa maltretiranjem srpskog naroda. U tom smislu su uhapsili Srbina iz Zubinog Potoka i bez ijednog dokaza optužili ga za teška krivična djela“.

To što su se kosovski zvaničnici upravo pohvalili da su uhapsili Srbina M.B. (’87) kojeg su istraživali zbog više djela, uz naglasak da će svi počinioci krivičnih djela na Sjeveru biti privedeni pravdi, i još ih opisali kao „Radoičićevi nasilnici“, Srpska lista drugačije timači.

Oni naglašavaju da Кurtijev režim do sada nije riješio nijedan napad na Srbe, kojih je bilo na desetine, ali: „Kada treba progoniti Srbe bez dokaza, tu djeluje pod hitno“.

Upozoravaju na „haos“.

„Očigledno da je njegova namjera da izazove haos, a situacija na terenu govori da nije daleko od toga. Od skoro, Priština u namjeri da obmane javnost, ide korak dalje, pa i u slučajevima kada su oštećeni Srbi, on kao osumnjičene neosnovano hapsi Srbe i pokušava da spinuje realnost na terenu skrivajući prave krivce za napad na Srbe i srpsku imovinu“, piše Kossev

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (3)

Vidi sve komentare