Nakon oštrih kritika: Srbija neće povećavati broj letova za Rusiju

Regija 13. mar 202208:07 > 08:184 komentara
Promo/Air serbia

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao sinoć za TV Pink da će Srbija ponovo imati samo jedan let za Moskvu.

“I hoće li time biti zadovoljni oni koji vode hajku protiv Srbije u vezi sa letovima ka glavnom gradu Rusije”, upitao je sinoć Vučić.

Vučić je kazao da se “vodi hajka protiv Srbije, u kojoj se kaže da je Beograd udvostručio avione, za Moskvu, i da zarađuju na ukrajinskoj krvi”.

“Kao da imamo 200 umesto 100 aviona, a ne dva umesto jednog”, prokomentarisao je on.

U Kijevu srušen dron, nosio tri kile eksploziva

Na konstataciju da Srbija jedina ima letove za Moskvu, Vučić je rekao da “niko neće da dira one u NATO, koji su dijelom u Evropi, a dijelom u Aziji, a imaju 30 puta više letova za Moskvu, od  Srbije”, navodeći da misli na Tursku.

“Ili, što to ne kažu nekim zemljama zaliva, koje mole za naftu, a imaju 15 puta više letova nego mi… Imaćemo jedan let dnevno, da ne mogu da nam kažu da zarađujemo i hoćete li da budete zadovoljni?”, upitao je Vučić.

Podsjetimo, Srbija se našla na udaru kritika nakon što je povećala broj letova prema Moskvi. Emine Džepar, prva zamjenica ministra inostranih poslova Ukrajine, jučer je izjavila da je Air Serbia udvostručila broj letova za Moskvu u trenutku dok su drugi evropski prevoznici uveli sankcije Moskvi i kada je nebo EU zatvoreno za kompanije i privatne avione iz Rusije.

Kako danas javlja The Kyiv Independent, Srbija neće povećavati letove za Rusiju

“Srbija je udvostručila svoje letove iz Beograda za Moskvu kao odgovor na veću potražnju, ali je od tada poništila odluku nakon oštrih kritika”, naveo je The Kyiv Independent.

Najnovije vijesti vezane za rat u Ukrajini pratite iz minute u minutu na LIVE BLOGU. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar