Sud razmatra žalbu: Da li će Darku Šariću biti ukinuta presuda za pranje novca?

Regija 28. mar 202210:26 > 11:04 0 komentara
N1

Optuženi Darko Šarić stigao je u Apelacioni sud u Beogradu gdje treba da počne sjednica za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je zbog pranja novca, za koji se vjeruje da je stečen krijumčarenjem kokaina, on osuđen na devet godina zatvora, a njegovi saradnici na kazne od dvije do sedam godina zatvora.

Šarić je došao iz kućnog pritvora, a veliki broj medijskih ekipa ponovo ga je čekao u Nemanjinoj ulici kao i prije dvije sedmice kada je dolazio u zgradu Specijalnog suda gdje mu je u toku pretres pred Apelacionim sudom u drugostepenom postupku zbog optužbi za krijumčarenje kokaina, piše Nova.rs.

Sjednica po žalbama na presudu za pranje para je zakazana za 10 radnih dana, od danas do 8. aprila i otvorena je za javnost.

Na ovoj sjednici biće razmatrane žalbe na presudu Specijalnog suda od 31. jula 2020. godine, nakon koje će sud odlučiti da li će presudu potvrditi u cijelosti, preinačiti, ukinuti i naložiti ponavljanje suđenja ili sam otvoriti pretres i izvesti ključne dokaze, a potom pravosnažno presuditi.

Šariću je inače početkom marta počeo pretres pred Apelacionim sudom u drugostepenom postupku nakon žalbi na presudu kojom je osuđen na 15 godina zatvora zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!