Tradicionalni skokovi “Bentbaša Cliff Diving 2022“ u Sarajevu (FOTO/VIDEO)

Regija 06. avg 202218:51 > 22:01

Opjevana u mnogim pjesmama, kultno sarajevsko izletište Bentbaša ponovo je ugostilo najuspješnije skakače iz Bosne i Hercegovine i regiona koji su osmi put odmjerili umijeće u izvedbi skokova.

Brojni građani i ljubitelji ovog ekstremnog sporta danas su došli na Bentbašu kako bi uživali u atraktivnim skokovima.

N1

Dino Bajrić, organizator takmičenja, istakao je prije početka skokova da ove godine imaju ukupno 12 učesnika.

“Ljekarski pregled je prošlo ukupno njih 12, od 16 poziva koje smo poslali. Ovi ostali ili nisu bili spremni ili nisu zadovoljili ljekarski pregled. Nama je važno je da je svaki takmičar fizički spreman za skokove“, rekao je Bajrić.

Ove godine učestvuju skakači iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.

“Očekujemo sigurne i lijepe skokove i da sve prođe kako treba“, kazao je Bajrić.

Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1

Skokovima u vodu “Bentbaša Cliff Diving 2022“ otvoren je prvi Sarajevo outdoor festival koji je pokrenulo udruženje “SporTur” iz Sarajeva zajedno sa drugih sedam udruženja kako bi se građanima i turistima predstavili outdoor sadržaji.

Sarajevo outdoor festival se održava u periodu od 6. augusta do 18. septembra, a osim skokova u vodu “Bentbaša Cliff Diving 2022“ ponudit će i sljedeće događaje: Skakavac Trail, Skakavac climb, Sarajevo Open Air, Hiking-Trekking & Via Ferrata po sarajevskim planinama, Sajam sporta na Skenderiji, BjelaDH 2022 i Enjoy outdoor Sarajevo, ali i mnoštvo zabavnih i edukativnih sadržaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPadona 

Komentari

Vaš komentar