U Novom Sadu obilježavanje 27 godina od “Oluje”, prisutan i Dodik

Regija 04. aug 202220:53 2 komentara
Tanjug/Nenad Mihajlović

Na Trgu slobode u Novom Sadu počela je državna manifestacija posvećena sjećanju na sve stradale i prognane Srbe, povodom 27. godišnjice hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja". Parastos svim žrtvama te akcije služi patrijarh Porfirije.

Prisutni su i premijerka Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministri u tehničkoj vladi Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin, kao i predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Tanjug/Nenad Mihajlović

“Njihovim žrtvama se klanjamo (…) naše pamćenje nije zlopamćenje. Pamtimo da ne bi neko mogao da kaže ‘nije se desilo’. Stotinu puta ću da ponovim da ne zlopamtimo (…) da praštamo moramo, sam Bog tako zapoveda, ali da zaboravimo nećemo, ne smemo i ne možemo”, poručio je patrijarh.

Dodao je i da se “treba skupljati i u Jasenovcu i na svakom mjestu gdje su stradali nevini Srbi, ali i na svakom mjestu gdje su stradali bez obzira kom narodu pripadaju”.

Osvrnuvši se na nedavnu zabranu predsjedniku Vučiću da posjeti Jasenovac, Porfirije je kazao da je “ljudski nerazumno, pogrešno i nepravedno kada neko onemogući bilo koga, ma kog zvanja bio, da se na mjestu Vukašinovog stradanja sretne sa sobom”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad