U Splitu sahranjen novinar Vladimir Matijanić

Regija 11. avg 202217:16 > 17:17
Izvor: Milan Sabic/PIXSELL

Novinar Vladimir Matijanić sahranjen je u četvrtak na splitskom gradskom groblju Lovrinac, a uz porodicu i prijatelje ispratili su ga brojni kolege, novinari raznih redakcija i političari.

Matijanić je kao novinar otkrio brojne afere, bio je jedan od najboljih hrvatskih istraživačkih novinara i analitičara.

Karijeru je započeo u Slobodnoj Dalmaciji, nastavio u sedmičniku Feral Tribune, pa ponovo u Slobodnoj Dalmaciji, a zadnjih godina radio je na portalu Index.

Autor je knjige “Kerum i propadanje Splita” i dobitnik nagrade HND-a Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo.

Umro je 5. augusta od posljedica covida, što je izazvalo veliku pažnju javnosti nakon što je njegova partnerica Andrea Topić objavila da mu ljekari u splitskoj bolnici i hitna pomoć nisu željeli pomoći iako je imao niz komorbiditeta. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile okolnosti njegove smrti.

Na sprovodu su bili, među ostalima, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, dogradonačelnik Bojan Ivošević, saborski zastupnici Arsen Bauk i Sandra Benčić, supetarska gradonačelnica Ivana Marković, te bivša direktorica Drame HNK Split Marina Vujčić.

Također i zamjenica Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) Rene Laura, vodstvo splitskog SDP- a, novinarka HRT- a i predsjednica Evropske federacije novinara Maja Sever, novinari Indexa, predstavnici HND-a.

Nakon izlaska iz mrtvačnice lijes je bio popraćen pljeskom.

Poslijepodne će se u splitskom HNK održati komemoracija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar