U Srbiji potvrđena optužnica protiv četvorice hrvatskih pilota

Regija 20. aug 202214:07 2 komentara
Shutterstock/Ilustracija

Srpski mediji javljaju kako je Apelacijski sud u Beogradu potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica srpskog Tužilaštva za ratne zločine protiv četvorice časnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za “ratne zločine počinjene u vojno redarstvenoj akciji Oluja 1995. godine”. Politika piše kako bi suđenje uskoro trebalo početi.

Kako list navodi, Apelacijski sud u Beogradu potvrdio je optužnicu kojom se Vladimir Mikac, Zdenko Radulja, Željko Jelenić i Danijel Borović terete za ratni zločin protiv civilnog stanovništa.

Odjel za ratne zločine Apelacijskog suda u Beogradu donio je 11. augusta ove godine rješenje kojim je odbilo kao neosnovane sve žalbe branilaca protiv prvostepenog, odnosno, rješenja kojim je Kazneno vanraspravno vijeće Višeg suda u Beogradu potvrdilo optužnicu.

“Po nalaženju Apelacijskog suda, prvostepeni sud je pravilno zaključio da u konkretnom slučaju ima dovoljno dokaza da se osnovana sumnja da su okrivljeni učinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, podigne na nivo opravdane sumnje koja je neophodni uslov za podizanje optužnice“, rekla je glasnogovornica Apelcijskog suda Mirjana Piljić.

Tužilaštvoo za ratne zločine predložilo je sudu da proces protiv okrivljenih vodi u njihovom odsustvu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad