Objavljeni novi detalji o velikom požaru u marini u Medulinu: Izgorjele 22 brodice

Regija 15. maj 202411:12 0 komentara
Radio Centar-Poreč

Najmanje 20 brodica izgorjelo je u velikom požaru koji je noćas izbio u marini u Medulinu, izvijestila je danas ujutro istarska policija.

U velikom požaru koji je rano jutros buknuo u marini u Medulinu izgorjela su 22 plovila, požar je nešto prije 7 sati stavljen pod kontrolu, a u njemu niko nije stradao, izvijestili su u srijedu ujutro iz pulske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) i istarske policije.

“Ono najvažnije je da zasad nema dojava da je neko u događaju povrijeđen. Požar je pod nadzorom, stanje se normalizira a čim sigurnosni uvjeti policijski službenici i inspektor za zaštitu od požara pristupit će uviđaju”, izjavila je za Hinu glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač.

Policija je dojavu o požaru u medulinskoj marini zaprimila u 3,55 sati, ponovila je.

U gašenju požara u marini u Medulinu sudjelovali su pripadnici pulske Javne vatrogasne postrojbe sa četiri vozila, a njima su se u gašenju požara priključili i pripadnici medulinskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD).

“Po dolasku na mjesto događaja pristupilo se sektoriranju nezahvaćenih plovila te odvajanju od zahvaćenih, a tokom požara s plivajućeg pontona odvojena su opožarena plovila te je ugašen požar na njima”, izvijestili su iz pulske JVP, čiji su pripadnici uspjeli spriječiti širenje požara na preostale obližnje brodice u marini.

Ravnateljstvo Civilne zaštite RH na facebooku je objavilo da se “prema zaprimljenim informacijama, dim s požarišta širi u smjeru mora te nema opasnosti od požara za okolne objekte”.

Uzrok požara i materijalna šteta utvrdit će se očevidom.

Prema neslužbenim informacijama štete prouzročene ovim požarom kreću se u stotinama hiljada eura.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!