U Zagrebu prebili mladića zbog “smiješne” odjeće

Regija 03. aug 202313:17 0 komentara
PU brodsko-posavska/Ilustracija

Trojica maloljetnika koji su prije nekoliko dana brutalno pretukli mladića u zagrebačkoj Dubravi nanijeviši mu teške ozljede glave, zadržani su jučer u istražnom zatvoru. N1 doznaje da je motiv napada bila mladićeva odjeća koja je nasilnicima bila smiješna. Na njemu su, kako su ispričali nakon privođenja, primijetili narukvicu i poderane hlače pa su nasrnuli na njega.

Pratili su ga, doznajemo iz dobro obavještenih policijskih izvora, neko vrijeme po tramvaju i autobusu. Nakon što je izašao krenuli su za njim.

Jedan ga je, kako je rekonstruirano, potapšao po ramenu te ga tražio upaljač. Kada je mladić počeo kopati po džepovima ovaj ga je odgurnuo pa je pao na tlo. Zatim ga je maloljetnik, koji je bio kolovođa ovog nasilnog ispada, počeo udarati nogom u glavu.

Pridružila su mu se i ostala dvojica, dok je četvrti stajao sa strane i nije tukao mladića. Kasnije je ispričao istražiteljima da je bio svjestan posljedica, odnosno svega što ga je zbog nanošenja teških ozljeda moglo snaći.

Doista, trojica maloljetnika osumnjičeni su za nanošenje teških ozljeda za što zakon predviđa do pet godina zatvora. Tužiteljstvo je zatražilo određivanje istražnog zatvora nasilnim maloljetnicima, što je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu jučer i prihvatio. Zaključeno je, naime, kako postoji bojazan da bi mogli ponovno počiniti neko kazneno djelo, iako do sada, doznajemo, nisu osuđivani.

Inače, za ovaj slučaj se doznalo nakon što je majka napadnutog 18-godišnjaka putem Facebook stranice objavila da su četvorica dječaka pratila i potom pretukla njezina sina koji je zadobio višestruke ozljede glave i tijela. Navela je da je slučaj prijavljen policijii te je zatražila pomoć susjeda i poznanika ako imaju bilo kakvu informaciju o napadačima. U ovom trenutku svi napadači su identificirani.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!