‘Ubij se, đubre jedno!’: Majka (50) osuđena jer je na WhatsAppu gadno vrijeđala sina zbog slabih ocjena

Regija 26. feb 202419:43 0 komentara
ARUN SANKAR / AFP

Majka (50) proglašena je krivom i osuđena jer je u porukama vrijeđala sina (18) zbog loših ocjena.

Prema presudi, majka je lani u septembru u Karlovcu počinila psihičko nasilje u porodici jer je slala poruke putem aplikacije WhatsApp sinu vrijeđajući ga pogrdnim riječima, piše Danica.hr.

“Srami se psihopate bolesni, šupčino. Gadiš mi se, ubi se đubre jedno, baci se pod voz da ispadne da si žrtva. Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti”, napisala je majka sinu.

Na sudu se branila kako je bila revoltirana sinovim slabijim ocjenama i agresivnijem ponašanju te njegovim odustajanjem od učestvovanja u izvanškolskim aktivnostima.

“U očaju sam doista sinu slala poruke putem aplikacije WhatsApp u kojima sam ga vrijeđala pogrdnim riječima koje su navedene u optuženju i kojih se sramim”, rekla je majka.

Sin je na ročištu rekao kako ga je ‘uznemirio navod u kojem mu majka govori da se baci pod voz i da se ubije, ali to nije povrijedilo moje dostojanstvo‘.

“Želim da se naši odnosi normaliziraju. U međuvremenu sam se odselio u studentski dom i sada studiram u Zagrebu”, zaključio je sin.

Majka je, inače, visokoobrazovana osoba i dosad nije prekršajno kažnjavana. Sutkinja je kaznila s 300 eura i mora platiti 20 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna, zaključuje Danica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!