Uhapšen specijalni tužilac iz slučaja ‘državni udar’ u Crnoj Gori

Regija 09. dec 202210:53
Izvor: N1

Specijalni tužilac Crne Gore Saša Čađenović uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja, prenose Vijesti.

Kako je saopštio portparol državnog tužilaštva Vukas Radonjić, Čađenović je uhapšen zbog osnova sumnje da je, obavljajući funkciju specijalnog tužioca, u periodu od sredine 2020. do 2022. godine učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

„Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi“, saopštio je Radonjić, a prenose Vijesti.

Specijalni tužilac Saša Čađenović je crnogorskoj javnosti poznat iz sudskog procesa “državni udar” koji je vođen od 2017. godine u Višem sudu u Podgorici, kada su među optuženima bili ruski i srpski državljani i lideri proruskog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.

Čađenović je, podsjeća Radio Slobodna Evropa, optužnicu podigao zajedno sa tadašnjim glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem. Viši sud je 2019. godine prvostepeno osudio optužene, ali je Apelacioni sud kasnije poništio tu presudu i suđenje vratio na početak.

Tužilac Čađenović je nastavio i u ponovljenom postupku da zastupa tužbu protiv optuženih u slučaju “državni udar”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar