Uhapšena narko banda u Beču, među njima 18 državljana Srbije

Regija 20. aug 202110:41 2 komentara
Pixabay/Kauki (ilustracija)

Austrijska policija uhapsila je 21 člana narko bande sa Balkana, koja je prodajom narkotika u Beču ostvarila prihode od više miliona evra. Uhapšeni su mahom iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, a zaplijenjeni narkotici vrijedni su blizu četiri miliona.

Kako piše Nova.rs, prema podacima iz istrage, za samo nekoliko dana policija je u okviru četiri akcije uhapsila 21 osumnjičenu osobu i zaplijenila oko 29 kilograma kokaina, 9,5 kilograma heroina, oko dva kilograma marihuane, i oko 36,5 kilograma sredstva za proizvodnju narkotika.

Nakon intenzivne istrage, jedinica za borbu protiv uličnog kriminala (EGS) uspjela je da zada novi udarac međunarodnom lancu trgovine.

Osim toga, kod uhapšenih je pronađeno više pištolja, kao i falsifikovana dokumenta i 360.000 eura u gotovini.

Jedan od osumnjičenih je u bjekstvu udario u policijski automobil. Drugi je nosio pet kilograma čistog kokaina u torbi za teretanu.

„Udar protiv organizovanog narko-kriminala dogodio se u maju ove godine. Iz taktičkih razloga istrage, sada su bila poznata ukupno četiri pristupa. Tokom akcije, koja je trajala nekoliko dana, nisu uhapšeni samo osumnjičeni trgovci drogom. Između 5. i 20. maja zaplijenjena je i opojna droga, čija je prodajna vrijednost milionska“, kaže portparol policije Daniel Furst u izjavi za medije.

Istrage su bile otežane, jer su samo dvojica od uhapšenih osumnjičenih imali ispravnu adresu registracije u Austriji. Njih 18 je iz Srbije, po jedan osumnjičeni iz Hrvatske, Crne Gore i Austrije.

Policajci su ukupno zaplijenili 77 kilograma narkotika, uključujući 29 kilograma kokaina i nešto manje od deset kilograma heroina. Za čistoću droge se kaže da je izuzetna, što također povećava vrijednost, navodi se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare