Legionela u zagrebačkoj bolnici: Preminule tri osobe u mjesec i po

Regija 18. jun 202414:31 0 komentara
N1

Pet pacijenata na zagrebačkom Rebru zarazilo se legionelom, a troje ih je preminulo. Prva osoba preminula je još 4. aprila, ali su ove informacije tek objavljene.

Ranije je objavljeno da su zaraženi pacijenti već bili teško bolesni tako da je legionela drastično pogoršala njihovo stanje. Iako su informacije od prije otprilike pola sata govorile da je dvoje pacijenata preminulo, u međuvremenu je neslužbeno potvrđeno da je još jedna osoba preminula.

Petero zaraženih legionelom na klinici Rebro u Zagrebu, dvoje u teškom stanju

“Odmah smo alarmirali Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je napravio sve analize i bakterija je izolirana u vodovodnom sustavu. U ovom trenu je u tijeku pasterizacija, odnosno ispušta se vrela voda iz svih slavina u bolnici”, rekao je Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu.

Nakon što je ustanovljeno da imaju zaražene pacijente, započeta je istraga odakle je krenula zaraza jer je poznato da se može proširiti ili iz klima-uređaja ili iz vode.

Epidemije ove bolesti uglavnom su povezane s vodovodom bolnica, hotela i javnih kupališta ili bazena. Uglavnom nema prijenosa bolesti s čovjeka na čovjeka.

Uvod i naslov ove vijesti su izmijenjeni jer je naknadno stigla informacija da je prvi smrtni slučaj od ove bolesti zabilježen 4. aprila.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!