Vozač kamiona iz BiH na psihijatrijskom liječenju nakon nesreće u Hrvatskoj

Regija 12. aug 202312:10 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Vozač iz Bosne i Hercegovine koji je upravljajući kamionom usmrtio dvojicu radnika Hrvatskih autocesta 9. augusta nalazi se na Psihijatriji nakon što je doživio stanje šoka. On je danas prijavljen državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku te mu je određen pritvor.

Reporter N1 iz Hrvatske Ranko Stojanac donio je detalje ove nesreće.

“Bila je to užasna nesreća na autocesti između Rijeke i Zagreba kada se kamion na zaustavnom trakom naletio na cestarsko vozilo i djelatnike HAC-a koji su kosili travu. Pokosio je njihov kombi, dvojica su poginula, treći je čudom ostao živ. Uzroci se i dalje ispituju – zašto je prešao u tu traku. Kažu da je vozio 90 na sat. Policija se ne oglašava. Prema tvrdnjama, on je na liječenju na Psihijatriji, doživio je šok.”

Vozač kamiona je radio za sisačku tvrtku na crno. Navodno je imao 68 godina.

“Vozači od 56 godina mogu ići u mirovinu. Vozačka dozvola ovdje nije sporna, ali je sporno što je prema svim informacijama radio na crno u toj sisačkoj tvrtki. Sa 68 godina niste mladi niti pažljivi kao sa desetak godina manje”, rekao je Stojanac.

Tragedija: Vozač iz BiH kamionom usmrtio dvojicu radnika Hrvatskih autocesta

Toni Štimac, načelnik Opštine Lokve iz koje dolazi jedan od poginulih djelatnika, kazao je kako niko ne vjeruje da se desila takva tragedija.

“Život na cesti je opasniji od policajca i vojnika”, rekao je i uputio apel nadležnima da razmotre kupovinu mehanizacije kako radnici ne bi kosili travu na autocestama i ugrožavali svoje živote.

U posljednje dvije godine na hrvatskim autocesta zabilježena su 22 naleta na djelatnike koji su radili na cesti. Trinaest ih je stradalo, od kojih troje smrtno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!