Vozilo kosovske policije napadnuto kod prijelaza Jarinje

Regija 16. apr 202211:20 0 komentara
Anadolija

Policija Kosova je saopštila da su se noćas u Jarinju, kod graničnog prijelaza na sjeveru Kosova, dogodile dvije eksplozije od pirotehničkih sredstava u blizini policijskog automobila. Nije bilo povrijeđenih osoba, niti materijalne štete.

Kako je saopšteno “16.04.2022, oko 03:10 časova, u Šarpeju na Jarinju, dogodile su se dvije eksplozije, sumnja se na pirotehnička sredstva”.

“Eksplozije su se dogodile u blizini policijskog automobila koji se nalazio na statičnom mjestu gdje je policija bila fokusirana na sprečavanje krijumčarenja u toj oblasti. Na licu mjesta primjećeno je da je na staklu policijskog automobila ostavljen papir, sumnja se da je omot od pirotehničkog sredstva”, navodi se u saopštenju.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Dalje se ističe da se incident dogodio na dijelu koji je blizu teritorije Srbije i da postoji osnovana sumnja da su ta sredstva bačena sa teritorije Srbije.

“Nema povrijeđenih lica, niti materijalne štete”, piše u saopštenju.

Dodaje se da policija prati ilegalni put koji je prije izvjesnog vremena bio zatvoren i koji je služio za šverc robe, te da će policija nastaviti sa operativnim aktivnostima na sprečavanju prekograničnih krivičnih djela na tom području i obezbjeđivanju bezbjednosti za sve.

To je peti napad na kosovsku policiju u poslednja četiri dana. U prvom napadu 13. aprila na magistralnom putu Mitrovica – Zubin Potok raspoređeno je 46 metalnih ježeva koji služe da oštete gume na vozilu. Drugi napad dogodio se istog dana oko 21.45 sati, dok se jedinica granične policije vraćala nakon završetka smjene u selu Davidovc, koje se nalazi tri kilometra od sela Banja, odnosno na graničnom prelazu u Brnjaku. Vozilo patrole granične policije je kamenovano, vozilo je oštećeno, a povrijeđenih nije bilo.

Treći napad desio se 14. aprila u selu Babe oko 20:40 sati gde se čulo četiri do pet kratkih rafala sa oko 30 metaka. U četvrtom napadu 15. aprila oko 7:40 sati dva policijska vozila su napadnuta ručnom bombom i AK-47. U vozilim su bili policajci koji su išli da izvrše smjenu na graničnim prijelazima. U tim napadima nije bilo povrijeđenih.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla je ocjenio da je ozbiljno angažovanje kosovskih institucija, posebno kosovske policije, da uspostavi red i zakon na svakom pedlju Kosova, postalo smetnja za određene grupe koje su direktno podržane od Srbije i pokvarilo je planove svima onima koji su Kosovo videli kao leglo njihovog kriminala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad