Vučić: Jučer 17 sati radili tako pijani, kako bismo tek bili uspješni trijezni

Regija 02. sep 202220:13 0 komentara
Tanjug

Prije teških razgovora o struji i novcu, sinoć su predstavnici "Otvorenog Balkana" udarili brigu na veselje. Poslije cjelodnevnog degustiranja vina uslijedila je i večera u Predsjedništvu Srbije. Međutim, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je jučer 17 sati radio.

„Ona se boji da nisam mnogo popio…“, čuo se predsjednik Srbije dok je njegova savjetnica za medije Suzana Vasiljević pokušavala da ga odvoji od čaše, ali to je bila teška misija, vidjelo se u direktnom prenosu sa sajma vina na Pinku.

„Moji politički protivnici, kad ne znaju šta drugo, kažu da sam bio pripit, ne znajući sa koliko sam ponosa obilazio sve štandove, želeći da budem dobar domaćin svima“, izjavio je Vučić.

I bio je srbijanski predsjednik dobar domaćin. Detaljno je obišao svaki štand i probao skoro svako vino, pa se i pohvalio: „Oni koji su brojali od početka, 100 čaša sam popio, nema smisla, doćićemo opet u subotu, pozdravite vlasnika“.

Danas kaže da im toliko vina nije ometalo rad.

„Sinoć smo radili – do kad Edi – do pola 12, imali ozbiljne razgovore sa Čavušogluom i svi između sebe, u pola 12 se završio moj radni dan. Možete da mislite kako bismo bili čak uspješni da smo toliko trijezni, da nismo ponekad pomalo pijani, pa jučer 17 sati da radimo tako pijani“, kazao je Vučić.

Do skoro su se, kako kažu, i sami gledali preko nišana. Albanski premijer objasnio je da je jučerašnji dan mogao početi i sukobom, ali počeo je zdravicom i tako stao u odbranu Vučića.

„Čuo sam da opozicija smatra da je predsjednik bio malo pripit, e pa ja smatram da je pripitije da nekog optužujete ko pije dok ste vi trijezni, a zapravo ste u isto takvom stanju“, rekao je Edi Rama.

Ministar policije Srbije Aleksandar Vulin jučer nije bio na sajmu vina, ali je osjetio potrebu da se oglasi.

„Aleksandar Vučić se usudio da Hrvatima pokaže da se i u proizvodnji vina stvari mijenjaju, i to u korist Srbije. Najveći sajam vinarstva na Balkanu nije organizovan u Hrvatskoj, već u Srbiji… Mržnja prema Srbima i Aleksandru Vučiću je gora od pijanstva, pijanstvo prođe, ustaška mržnja nikada“, izjavio je Vulin.

Predsjednik Srbije najavio je i da će u subotu biti na sajmu vina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!