Vučić: Ne dozvoljavaju nam da se naoružavamo, želimo biti odvraćajući faktor

Regija 09. sep 202312:59 12 komentara
TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ/bs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da moraju biti spremni uvijek i u svakom trenutku zaštititi i sačuvati svoju zemlju, svoju otažbinu i mir.

“Nije nam lako da vas naoružavamo i opremamo jer da hoćemo da kupimo opremu na Istoku ne možemo jer nam ne dozvoljavaju ovi sa Zapada. Kad hoćemo da kupimo oružje na Zapadu ne možemo zato što nas pitaju šta će nam to oružje i oprema”, rekao je Vučić poslije promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

Kako je naveo, takve “nije briga što svakog dana i iz regiona možete da čujete kako bi htjeli da vide Srbiju što slabiju, nije im ni problem što se svi ostali naoružavaju, uvijek je problem kad Srbija samo želi da bude odvraćajući faktor”.

“Mi ćemo nastaviti da razvijamo svoju industriju, nastavit ćemo da dajemo sve od sebe da uvijek budemo svoji na svome i da nikada nikome ne padne na pamet da Srbiju napadne. Vjerujte mi na riječ, sami ćete vidjeti, bit ćemo sve jači”, rekao je Vučić, poručivši novim oficirima da nema jačeg oružja od njihove pameti i srca.

On je naveo da je teška situacija u svijetu i regionu za koju Srbija nije ni kriva ni dužna.

“Mi vojsku gradimo da bi bila odvraćajući faktor za svakog ko bi pomislio da mu je Srbija lak plijen. Zato vojske i postoje. Zato ulažemo u nju više nego ikada “, rekao je Vučić, ali ni to, naveo je, nije garancija da će imati bolje vrijeme.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare