Vučić odgovorio Ivanoviću: Njemu je svetinja jato cipala, a meni Jasenovac

Regija 21. aug 202214:40 12 komentara
Montaža: Be Funky

Ivan Ivanović, novinar iz Srbije i glasni kritičar tamošnje vlasti, nedavno je uputio srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću pismo u kojem mu je u stihovima poslao poruku koji se zajedno sa svojim stranačkim kolegama zapitao je li ljetovanje Srba u Hrvatskoj nepatriotski čin. Na te stihove mu je odgovorio i Vučić.

Naime, Ivanović je u jednom trenutku u pismu napisao kako Vučić ne razumije kako je to kada se skoči u vodu i otjera jato cipala (ribe op.a.). Na to mu je predsjednik Srbije rekao da je to tačno kao i to da on nije na tom nivou.

“Za njega (Ivanovića) je svetinja jato cipala, za mene Jasenovac, za njega je svetinja rezervoar u gliseru, a za mene nešto drugo. Tako da, nismo na istom nivou i prihvatam da je on na višem. Nikakav problem s tim nemam”, rekao je Vučić.

Pismo Ivana Ivanovića Vučiću: Šta će on u Rovinju, nije za ovu ljepotu i slobodu

Nazvao je “zlom namjerom” tvrdnje da vlast u Srbiji brani građanima gdje da ljetuju.

“Pa evo vlasnik ‘Novosti’ i ‘Politike’ otvoreno se fotografiše u majici na kojoj piše Rovinj. Mislite da su oni koji iz Srbije imaju jahte u Hrvatskoj, sklonili iste, naravno da nisu. Oni samo ne razumiju da ljudi imaju različite snove, ideje, svetinje i da ću ja ovo uvijek isto da ponavljam i uvijek sa dozom prezira i gađenja da gledam u njih”, poručio je Vučić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad