Vučić: Pričaju o našoj agresiji koje nigdje nema

Regija 12. sep 202113:03 35 komentara
TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, govoreći o pisanjima hrvatskih medija da je "agresivna Srbija opasnost po Hrvatsku", da "ma koliko pričaju o našoj agresiji koje nigdje nema, koju nisu vidjeli ni u Crnoj Gori, dežurni krivac mora da bude Srbija, a ja sam samo predstavnik te Srbije".

Vučić je na konferenciji za novinare održanoj nakon otvaranja fabrike Leoni u Kraljevu istakao da Hrvatskoj on ne odgovara kao predsjednik Srbije jer “dobro može” da govori o Drugom svjetskom ratu ali i o ratu u Hrvatskoj devedesetih godina.

Ocijenio je da navodi u Hrvatskoj “nemaju veze sa istinom” i da im “smeta im snažnija Srbija”, i dodao da na te napade ne treba odgovarati uvredama, već da bi Srbija trebalo da gura naprijed i da nastavi da radi još više, koliko god da je napadaju.

Vučić je rekao da Hrvatska to radi zato što će ih, “sa onakvom obalom i turizmom”, Srbija dostići po BDP.

Povodom izjave predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da Vučić želi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca, Vučić je rekao da “niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, ni Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci”.

Dodao je je Đukanovićeva izjava rezultat njegove podsvjesti jer je Đukanović “oduvek želio Crnu Goru bez Srba” i da je to “upravo autoprojekcijom pokazao”.

Vučić je istakao da želi Crnu Goru u kojoj će da žive i Srbi i Crnogorci i Albanci i Bošnjaci.

On je upitao čime su Srbi uvredili Hrvate, pitajući šta su to Srbi uradili i šta on je to rekao, i pitao da li Hrvate “vređaju činjenice o Jasenovcu ili to što se Srbija razvija brže od Hrvatske”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare