Vučić: Sve procedure i nadležnosti u vezi dolaska kadeta u BiH su poštovane, bili su i 2017. godine

Regija 08. jul 202422:20 0 komentara
Aleksandar Vučić (TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio u vezi defilea kadeta Vojske Srbije, koji su se pojavili u Bratuncu i Prijedoru u okviru komemoracija i parastosa. Vučić je rekao kako je riječ o kadetima Vojne akademije u Beogradu te da su sve procedure i nadležnosti poštovane. Naveo je i to kako oni "nikoga nisu mogli da ugroze".

Vučić je u gostovanju na Pinku naveo da je i “ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković potvrdio da je sve bilo u skladu sa procedurom i nadležnostima”.

Naveo je da su kadeti Vojne akademije u Beogradu na obilježavanju bili i 2017. godine i da su ove godine uredno najavljeni.

“Danas Konaković saopštava da je sve što je Srbija uradila, uradila po proceduri. Niste vidjeli ovu vijest jer su dva dana lagali”, rekao je Vučić.

Optužio je da se sve to dešava zbog članova Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Željka Komšića te ih optužio da imaju svoje medije preko kojih  “vode kampanju protiv Srba”.

Vučić je naglasio da su dimenzije stradanja srpskog naroda na Kozari takve da u Kozarskoj Dubici do 1953. godine nije bilo vojnika i da to treba da znaju svi.

“Ali, oni vode samo kampanju protiv Srba. Zašto to radite svom narodu, učite ih da mrzite?”, rekao je Vučić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!