Završeno ispitivanje majke dječaka koji je počinio masakr u Beogradu

Regija 21. maj 202415:54 0 komentara
TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

Pred Višim sudim u Beogradu završeno je ispitivanje majke dječaka koji je prošle godine ubio devet svojih vršnjaka, radnika obezbjeđenja i ranio još šest osoba u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

U najvećoj sudnici u Palati pravde članovi porodica stradalih u masovnom ubistvu nastavili su da postavljaju pitanja Miljani Kecmanović, koja su započeli na prethodnom ročištu, nakon što je završila iznošenje odbrane pred sudom.

Podsjetimo, ona je tada negirala krivicu koja joj se optužnicom stavlja na teret, a odgovorala je na pitanja Tužilaštva i advokata odbrane. Na pitanja koja su punomoćnici oštećenih željeli da joj postave, odbila je baš kao i prije nje otac dječaka Vladimir Kecmanović.

Iz streljačkog kluba „Partizan“ nisu iznosili odbranu, ne osjećaju se dobro…

Predsjednik i instruktor streljačkog kluba „Partizan“ u nastavku suđenja nisu iznosili odbranu, jer kako je medijima po završetku ročišta kazala advokatica porodice Kecmanović, Irina Borović, naveli su da se danas ne osjećaju dobro.

Oni bi trebalo da odbrane iznesu na sljedećem ročištu koje je zakazano za 21. jun.

Vladimir Kecmanović je optužen za teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Više javno tužilaštvo tereti oca dječaka zbog sumnji da je obučavao maloljetnog sina kako da rukuje oružjem, kao i da nije obezbjedio uslove za čuvanje vatrenog oružja.

Majka dječaka optužena je za nedozvoljeno držanje oružja i municije, a razlog je to što se na jednoj čauri, koja je pronađena nakon masakra u školi, nalazio njen DNK trag.

Za oca dječaka Tužilaštvo traži 12 godina zatvora, a za majku 2,5 godine.

Osim roditelja maloljetnog dječaka i vlasnika streljačkog kluba na optužnici je i instruktor u pomenutom klubu. Kako tvrdi tužilaštvo, a ranije je iz policije saopšteno, u taj klub je Vladimir Kecmanović odvodio svog sina da vježba pucanje na pokretnim metama.

Za vlasnika i instruktora streljane Tužilaštvo traži kazne od po tri godine zatvora, zbog davanja lažnih iskaza tokom istrage.

U slučaju „Ribnikar“ u toku su jedan krivični i pet parničnih postupaka. Krivični je pokrenulo Više javno tužilaštvo u Beogradu, a parnične postupke pokrenule su oštećene porodice u masovnom ubistvu. Razlika je i u tome što javnosti nije dopušteno da prati suđenje u krivičnom procesu, ali jeste u parničnom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!