Znate li ko je trebao glumiti Forresta Gumpa?

Showbiz 09. sep 202410:07 0 komentara
PARAMOUNT PICTURES - Album / Album / Profimedia

Prošlo je 30 godina otkako je Forrest Gump zaigrao u hrvatskim i svjetskim kinima. To remek-djelo Roberta Zemeckisa koje je osvojilo šest Oscara – uključujući i zlatni kipić za najbolji film, najboljeg reditelja i najboljeg glavnog glumca i danas rado gledamo.

Priča o harizmatičnom dječaku s američkog juga ispodprosječne inteligencije koji sasvim slučajno izraste u heroja države zarobio je srca brojnih gledatelja.

Za veliki uspjeh filma Forrest Gump zaslužan je Robert Zemeckis i njegova briljantna filmska ekipa, ali i glumačka postava – ponajviše Tom Hanks.

“Život je baš poput bombonjere i nikad ne znaš što ćeš dobiti”, rekao bi se Forrest Gump, a s tim bi se složio i reditelj ovoga megahita koji je naslovnu ulogu isprva ponudio sasvim drugom glumcu.

Prvi izbor

Prvi izbor za Forresta Gumba bio je – John Travolta. Zvijezda filmova Groznica subotnje večeri i Briljantin priznao je u intervjuu 2007. godine da je odbio ulogu Forresta Gumpa jer je umjesto toga želio snimiti Pulp Fiction s Quentinom Tarantinom.

Iako mu je uloga plaćenika Vincenta Vege u ovom kultnom krimiću donijela veliki uspjeh, John Travolta nije za nju osvojio Oscara. Ona je otišla u ruke glumca koji je prihvatio ulogu Forresta Gumpa.

Za ulogu Forresta Gumpa razmatrani su i Bill Murray, Chevy Chase i Sean Penn, a autor knjige po kojoj je snimljen film – Winston Groom – priznao je da je zamišljao kako će glavni lik tumačiti John Goodman.

Nicole Kidman

Tom Hanks je, navodno, poželio glumiti Forresta Gumpa čim je pročitao scenarija Erica Rotha, a uloga je u konačnici njemu i dodijeljena.

Zanimljivo je pripomenuti da niti Robin Wright nije bila prvi izbor za Forrestovu ljubav Jenny Curran. Ova filma uloga, navodno, je prvo ponuđena Nicole Kidman, piše zadovoljna.hr.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!