Najluđi zahtjev koji je Axl Rose imao da bi izašao na binu

Showbiz 06. jul 201619:18 > 08. jul 2016 08:10
AFP/Ethan Miller

Frontmen benda Guns N'Roses Axl Rose odbio je jednom da izađe na binu sve dok mu jedan član osoblja (tzv. "Roudi") nije donio omiljenu žutu jaknu iz druge države, tvrdi reditelj i bivši muzički novinar Cameron Crowe.

Cameron Crowe, koji trenutno promoviše svoju novu TV seriju “Roadies”, izjavio je u intervjuu za magazin “Metal Injection”, da je jednom čuo roudije kako pričaju o “yellow-jacketingu” (igra riječima gdje je izraz “žuta jakna” pretvoren u glagol), pa se kod njih raspitao šta to znači. 

Rekli su da je jedan tip radio za Guns N’ Roses, i da je pred jedan koncert Axl Rose tražio svoju žutu jaknu koju je zaboravio u Engleskoj, prije nego što izađe na binu. Tako da je roudiju dat zadatak da sjedne na avion što prije, ode u London, pronađe žutu jaknu Axla Rosea, i vrati se kako bi koncert počeo“, rekao je Crowe, a prenosi magazin NME.

“Najbolji dio priče nije to da je neko morao da ode po žutu jaknu Axla Rosea, već da je imala toliki odjek među roudijima da je postala glagol”, ističe Crowe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.