Imamo novog Dustina Hoffmana!

Showbiz 03. aug 201621:05 > 21:19
Screenshot

Zvijezda serije Mr. Robot, Rami Malek na velika vrata će u filmsku industriju, nakon što se sa pomenutom serijom napravio boom.

Kako saznaje magazin Deadline, Malek će dobiti jednu od dvije glavne uloge u remakeu filma Papillon, gdje će glumiti rame uz rame sa Charlijem Hunnamom, zvijezdom serije Sons of Anarchy i filma Pacific Rim.

Maleku je namijenjena uloga Dustina Hoffmana, a riječ je o zaista kultnom klasiku, u kojem će Malek naslijediti Hoffmana, a Hunnam velikog Stevea McQueena.

Facebook

Snimanje počinje u septembru, a režirat će ga Michael Noer (Northwest), dok će za novi/adaptirani scenario biti zadužen Aaron Guzikowski, čovjek koji je osmislio veliki hit iz 2013. Prisoners.

Kao producenti su najavljeni Joey McFarland, Riza Aziz, David Koplan, Ram Bergman i Roger Corbi, ispred Red Granite studija.

Film je nova priča, nastala po originalu koji se bazira na sjećanjima osuđenog kriminalca i bjegunca Henrija Charrierea, kriminalca iz pariskog podzemlja – koji je nepravedno osuđen za ubistvo 1930. godine.

Onda je režirao epski bijeg sa Đavoljeg otoka, zloglasnog zatvora u tadašnjoj francuskoj koloniji Francuskoj Gvajani, uz pomoć Louisa Dege – kojeg dakle treba glumiti Malek.

Film prati i odnos dvojice osuđenika u zatvoru Papillonu, odnos sa ostalim zatvorenicima i vezu koja se stvori u zajedničkom naumu da pobjegnu iz ralja pakla.

Facebook

Originalni Papillon snimljen je 1973. godine, u deceniji velikih filmskih ostvarenja. Režirao ga je Franklin J. Schaffner, a scenario je napisao zloglasni Dalton Trumbo. Obzirom na sam naslov teksta, da pojasnimo. Straw Dogs je proslavio Dustina Hoffmana, a Papillon ga je vinuo u vasionu glumišta. 

Rami Malek je do sada glumio u nekoliko ostvarenja, samo sporednu ulogu, Mr. Robotom je oborio rekorde gledanosti, a ako ga posluži sreća kao Hoffmana – velika karijera je pred njim. Strogo A lista holivudskog glumišta. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.