Scorsese i DiCaprio zajedno love Oscara

Showbiz 21. dec 201620:48 > 20:51
Izvor: AFP/Francois Guillot

Martin Scorsese konačno je završio sa realizacijom projekta kojeg je radio nekoliko decenija, a riječ je o filmu "Silence", koji će uskoro u kina.

No, za kultnog režisera sa fiksacijom na uspon i pad Američkog sna – nema stajanja. Ponovo se ujedinio sa svojim najdražim glumcem, Leonardom Di Caprijom na projektu gdje je režiser, a DiCaprio glavni glumac i producent.

Njih dvojica će realizovati film koji nastaje po knjizi Erika Larsona “The Devil in the White City”, odnosno “Đavo u Bijelom gradu”.

Ovo je priča o ubistvu, magiji i ludilu na jednom od događaja koji je promijenio SAD. DiCaprio je kupio prava za realizaciju 2010. godine, a sada se čeka finalizacija scenarija i adaptacija na veliko platno.

“Trenutno radimo na scenariju. Morao sam prestati to da radim zbog filma Silence, ali u januaru nastavljam sa scenarijom. Jedva čekam da to uradim, jer je ovo jedna nevjerovatna priča”, kazao je Scorsese za Sun Media.

Đavo u Bijelom gradu je radnjom smješten u 1893. godinu, i priča priču o dvojici muškaraca. Daniel H. Burnham, arhitekta Svjetskog sajma 1893. godine, i dr. H.H. Holmes, serijski ubica koji je ubio više od 200 ljudi u svom “Dvorcu ubistava”.

Imao je gasnu komoru, disekcijski stol i krematorijum za sakrivanje tijela, a skelete je prodavao u naučne svrhe. Za sada nema riječi samo o tome koga od njih dvojice će glumiti DiCaprio.

“Dosta smo se zbližili, i volimo raditi zajedno”, priznao je glumac istom izvoru.

Inače, ovaj dinamični duo je već radio na velikim filmskim hitovima poput Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island i The Wolf of Wall Street. Više detalja o novom projektu bi trebalo biti poznato polovinom naredne godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.