U 68. godini umro Rick Parfitt, gitarista Status Quoa

Showbiz 24. dec 201617:01 > 17:03
Izvor: AFP

Rick Parfitt, gitarista benda Status Quo, umro je u Španiji u 68. godini, kazao je njegov menadžer Simon Porter.

Rock muzičar umro je u subotu u bolnici Marbelli nakon što se “razvila” teška infekcija. On je u četvrtak primljen u bolnicu zbog komplikacija sa povredom ramena.

“Zaista smo skrhani, jer moramo objaviti da je Rick Parfitt, gitarista Status Quoa, preminuo danas u vrijeme ručka”, navedeno je u saopštenju koje je objavio Porter i dodano:

“Umro je u Španiji u bolnici Marbella od posljedica teške infekcije, nakon što je u četvrtak primljen u bolnicu zbog komplikacija sa povredom ramena koju je dobio jesenas. Ova tragična vijest došla je u trenutku kada se Rick radovao izdavanju solo albuma i objavljivanju autobiografije, što je bilo planirano za 2017. godinu, nakon njegov napuštanja turneje Staus Quoa zbog zdravstvenih problema.”

Richard John Parfitt rođen je 12. oktobra 1948. godine u Wokingu u Engleskoj. Parfitt je posljednjih godina imao dosta zdravstvenih problema. Preživio je nekoliko srčanih udara, posljednji tokom koncerta Status Quoa u turskom ljetovalištvu Antalyji 14. juna ove godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.