Hughu Jackmanu se rak kože vratio po šesti put

Showbiz 14. feb 201713:30 > 13:34
Izvor: Facebook

Holivudska zvijezda Hugh Jackman, poznat po ulozi Wolverinea u Marvelovoj franšizi X-Man po šesti put je operisao rak.

Vijest je sa svojih 10 miliona pratilaca podijelio na svom Instagramu, kazavši da su i šesti put doktori odradili odličan posao te maligni tumor odstranili sa njegovog nosa.

“Novi karcinom bazalnih ćelija. Zahvaljujući redovnim kontrolama, fantastičnim doktorima – sve je odlično. Izgleda gore kada skinem zavoje, kunem vam se”, napisao je Jackman.

https://www.instagram.com/p/BQdzEVGjQVt/

Karcinom bazalnih ćelija, kojeg često nazivaju i BBC je vrsta raka kože za kojeg se vjeruje da ga uzrokuje pretjerana izloženost ultraljubičastom zračenju sunca.

Ovo je najčešći oblik raka kože, tvrde iz Skin Cancer Foundation, a samo u SAD-u tri miliona ljudi pati od ove bolesti. Bolest se Jackmanu pojavila prvi put 2013. godine, nakon što mu se na nosu pojavio mladež.

Njegova supruga, Deborra-Lee Furnes mu je savjetovala da posjeti doktora, a ovaj mu je ustanovio BBC. Tada je na društvenim mrežama poručio fanovima ‘da ne budu budale kao on’, te da se redovno kontrolišu i ‘koriste kremu za sunčanje’.

https://www.instagram.com/p/g_GQqMChOX/

Od 2013. do danas Jackman se liječio pet puta, a samo jednom mu se oblik ovog raka pojavio na ramenu. Nakon svakog tretmana obrati se fanovima na mrežama, sa jedinstvenom porukom da vode računa o svom zdravlju.

Prije dvije godine je kazao da samim tim što je rođen u Australiji, nekako je ‘predodređen’ za rak kože, pogotovo zato što nikada nije stavljao kremu za sunčanje.

“Sada svaka tri mjeseca idem na kontrolu. To mi je sada normalno. Doktori mi kažu da je to križ koji ću morati nositi do kraja života”, napisao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

https://www.instagram.com/p/BBh_iM9ChL6/