Lucas: Ratovi zvijezda su za 12-godišnjake

Showbiz 14. apr 201716:03 > 16:09
REUTERS/JAMES LAWLER DUGGAN

Na nedavnoj proslavi 40-godišnjice Ratova zvijezda, koja je održana u Orlandu u Floridi, jedan od počasnih gostiju bio je poznati američki režiser George Lucas.

Režiser je najavljen kao “kolektivni genije koji je okupio sve prisutne”, a publika navijala za njega glasno izgovarajući njegovo ime. Na kraju krajeva, riječ je o čovjeku bez čije mašte, volje i želje ne bi postojala jedna tako velika filmska priča, piše Independent, prenosi B92.

Ipak, fanovi koji su prethodno satima kampovali u redovima kako bi prisustvovali događaju vjerovatno su bili pomalo razočarani kada su shvatili da Lucas baš i nije imao njih na umu kada je radio prvi film.

“Znam da ne bi trebalo ovo da kažem, ali, ovo je film za 12-godišnjake”, rekao je Lucas, i dodao da je riječ o projektu prvobitno namijenjenom mladim osobama koje stupaju u mračne vode odraslog doba.

“Kada imate 12 godina, na pragu ste ulaska u stvaran svijet. Uplašeni ste, ne znate šta će se dogoditi. U pitanju je mala ideja o stvarima na koje bi trebalo da obratite pažnju. Prijateljstvo, iskrenost, povjerenje. Život na svjetloj strani, izbjegavanje mračne strane”, zaključio je režiser.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.