Svijet iščekuje premijeru najskupljeg SF filma svih vremena

Showbiz 16. jul 201708:57 > 14:51
YouTube/screenshot

S proračunom od 180 miliona dolara, dvoje relativno novih glumaca i opskurnim stripom iz 70-ih godina kao izvorom nadahnuća, Luc Besson riskira s najnovijim filmom "Valerian i grad hiljadu planeta" koji se u SAD-u počinje prikazivati 21. jula.

Taj je naučnofantastični film najskuplji ikada i projekt kojim je francuski redatelj bio opsjednut otkad je kao dječak čitao strip “Valerian i Laureline”.

“To je bila moja jedina mogućnost bijega kako bih bio slobodan, maštao, sanjao. Jako se dobro sjećam”, kaže on.

Redatelj “Velikog plavetnila” (1988.) i “Petog elementa” (1997.) želi od “Valeriana” napraviti sagu te mu je nužno da film bude uspješan kako bi opravdao nastavak. Besson je poznat i po klasicima poput “Nikite” i “Leona: Profesionalca”.

Glume Dane DeHaan (31) i Cara Delevingne (24) u glavnim ulogama ali se pojavljuju i Rihanna, Ethan Hawke i Clive Owen u pratećim.

Valerian i Laureline su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Valerian ima u planu romantičnu vezu sa svojom partnericom Laureline, međutim ona će ga odbiti zbog njegove prošlosti sa ženama. Pod direktivom Zapovjednika, Valerian i Laureline su poslati na misiju u međugalaktički grad Alpha, metropolu koja je sastavljena od hiljadu planeta.

Početak redovnog prikazivanja filma je 27. jula.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.