Madonna i AC/DC nastupaju na dodjeli Grammyja

Showbiz 14. jan 201510:11 > 10:18
EPA

Svečanost dodjele ovogodišnjih nagrada Grammy svojim će nastupima 8. veljače u Los Angelesu uveličati američka pop diva Madonna i australski hard rock sastav AC/DC, priopćila je američka Akademija za diskografsku umjetnost i znanost (NARAS) koja dodjeljuje nagrade, prenose agencije.

Na popisu glazbenika koji će nastupati na dodjeli 57. godišnjih nagrada za izuzetne doprinose u glazbenoj umjetnosti i diskografiji su i country pjevač Eric Church, pop pjevačica Ariana Grande te Ed Sheeran. 

Church je nominiran u četiri kategorije, uključujući onu za najbolji country album za The Outsider, a Sheeran u tri, među kojima je i ona za album godine te najbolji pop vokal za njegov drugi studijski uradak X. Grande se natječe u dvije kategorije, a jedna od njih je i ona za najbolji pop vokalni album za My Everything. 

Madonna je u višedesetljetnoj karijeri dobila sedam Grammyja, a AC/DC jednu, za najbolju hard rock izvedbu za War Machine 2010. godine. 

Svečanost dodjele nagrada Grammy, koja se održava u Staples Centru u Los Angelesu, jedno je od najgledanijih svjetskih TV događanja. Ove godine dodijelit će se 83 nagrade, jedna više nego 2014.