Sajfer o rap karijeri: Još nisam dostigao svoj vrhunac

Showbiz 23. jan 201517:40 > 17:43
Youtube

Adnan Nikšić je reper iz Sarajeva koji je publici poznat pod nadimkom Sajfer. Nakon solo albuma "Kodeks Ulice", kaže da se posvetio EP albumu sa kolegom Santosom s kojim inače čini reperski dvojac Treća Smjena Crew.

Rap karijeru je počeo u tinejdžerskim godinama. Trenutno sa Santosom čini reperski dvojac Treća Smjena Crew koji postiže sve veću popularnost kod publike u BiH, pa i širom Balkana.

Prošle godine je izašao njegov solo album “Kodeks Ulice” s kojim se nametnuo kao jedan od boljih repera u BiH.

Trenutno smo bazirani na EP album Trenutak istine koji će biti u našem prepoznatljivom sarajevskom tvrdom stilu, a uraditi ćemo i jedan ili dva spota. Na albumu neće biti gostiju. Nakon toga planiram završiti projekat sa Foxom iz Novog sada i realizovati što više nastupa TSC-a širom BiH“.

Za rap scenu u BiH kaže da u posljednjih nekoliko godina ide uzlaznom putanjom te da je napredak očit.

Reperi iz svih gradova se povezuju što nailazi na veliki odziv publike. Svi zajedno dižemo igru na veći nivo. Ako se ovako nastavi, mislim da je pred rap muzikom u BiH svijetla budućnost“.

Albumom Kodeks Ulice je skrenuo pažnju na sebe i dokazao da posjeduje vještine potrebne da bi se uspjelo u rap muzici u BiH.

Album Kodeks Ulice je mogu reći zasigurno ispunio moja očekivanja koja moram priznati i nisu bila velika. Od početka albuma nisam išao na neki komercijalni fazon koji će napraviti boom i prodati se. Bilo mi je bitno da publika to osjeti, da održim svoj stil i priču. zbog toga album nije ni išao u prodaju već smo ga dali za besplatan download. Lokalni mediji, naročito hip hop portali su pohvalili album“.

Na portalu Bhop, oficijelnom bh. hip hop portalu, je objavljeno da je upravo ovaj album imao najviše preuzimanja otkako portal postoji.

Mislim da nisam dosegao vrhunac, jer se u cijelu priču do sada ulazilo sa minimalnim novčanim ulaganjima. Truda i rada je uvijek bilo puno, ali tehnički dio možemo podići na puno kvalitetniji i veći nivo. Možda sam i najmlađi reper od svih kolega kojeg je publika svrstala među najbolje u BiH“, kazao je Sajfer kao komentar na neke tvrdnje da je upravo on najbolji reper u BiH.