The Frajle u Sarajevu: Volimo ovaj grad

Showbiz 28. sep 201715:54 > 16:02
N1

Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, članice su grupe The Frajle i trenutno borave u Sarajevu.

Nastupaju duž regiona i podjednako osvajaju srca publike u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Među zapaženim nastupima su bili nastupi u Austriji, Belgiji, Holandiji, Mađarskoj. Pored koncerata na trgovima i pozorišnim dvoranama, Frajle se mogu pohvaliti i koncertima na neobičnim mjestima u avionu na 10.000 metara, Evropskom parlamentu u Briselu, bolnici, manastiru, dječijem vrtiću, izlogu itd.

Osvojile su brojne nagrade, među kojima su: dvije MTV nagrade (“MTV Gold Award “, za spot “Fina” i za spot “Pare vole me”-remix DJ Gramophondzie), “Oskar popularnosti za najprodavaniji album”, “Oskar popularnosti za najbolju pop grupu”, “Runjićev galeb”, za doprinos u muzici, “NAXI Radio nagradu za najslušaniju pjesmu”, “Zlatna Bubamara za balkansku grupu godine”, nagrada „Good Feeling”, zatim, “Hello nagrada za humanost”, i još niz raznih nagrada i priznanja od strane publike, medija, kolega, kritičara.

The Frajle su objavile tri studijska albuma. Ovo je četvrti album pod nazivom “Ljubav na dar” koji su predstavili u Sarajevu. Kako kažu, Sarajevo vole, muškarci su odvažni, a žene uvijek dotjerane. Koliko vole Sarajevo i Sarajlije dokazuje i pjesma s nazivom glavnog grada BiH. Ljubav za njih je glavni pokretač svega, pa tako i muzike koju one stvaraju i za koju žive. Jedan dio prihoda od prodaje albuma ići će za udruženje Renesansa- to je njihov LJUBAV NA DAR.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.