TV premijera filma Soul Train na N1 večeras u 22:30

Showbiz 26. jan 201814:21 > 14:22
Izvor: SULEJMAN OMERBAŠIĆ/RED BULL CONTENT POOL

Soul train, filmski projekat o muzičkom istraživanju u kojem je glavni protagonist FM Jam ekipa, svoju će ekskluzivnu TV premijeru imati večeras u 22:30 na regionalnoj N1 televiziji.

Frenkie, Soul, Kontra i Billain proveli su četiri dana na šinama, obišli Tuzlu, Banja Luku, Sarajevo, Konjic i Mostar, upoznali brojne muzičare i sve to zabilježili u svom pokretnom studiju. Na svom su putovanju upoznali banjalučku Slam Poetry ekipu, u Zenici svirali sa orkestrom i horom KUD “Željezara” Zenica, u Sarajevu gostovali Filharmoniji, te su obišli Titov tajni bunker u Konjicu gdje im je domaćin bio general Edo Maajka, da bi na kraju u Soul Trainu ugostili pjevača sevdaha Božu Vreću.

Film je premijerno prikazan na Sarajevo Film Festivalu kada je premijera rasprodana, a organizatori sutradan zakazali dodatnu projekciju, koja je također rasprodana. Ovaj dokumentarac koji je režirao Nermin Hamzagić, a producirala sarajevska produkcijska kuća SCCA/Pro.ba u koprodukciji sa Red Bull Media House iz Austrije, izazvao je veliko zanimanje publike.

TV premijeru filma možete gledati večeras od 22.30 sati na N1 televiziji i na portalu na ovom linku.