Scena: Trijenale grafike Livno okuplo umjetnike iz 33 zemlje

Showbiz 11. feb 201815:16 > 15:49
N1

U Umjetničkoj galeriji BiH sinoć su otvorene dvije izložbe - 1. Međunarodni trijenale grafike Livno i izložba Dževada Hoze.

Trijenale grafike Livno okupio je 109 umjetnika iz 33 zemlje svijeta, a na izložbi u Sarajevu predstavljeno je 76 umjetnika iz 28 zemalja. Prateći program trijenala grafike je samostalna izložba grafičara, pisca i pedagoga Dževada Hoze. Izložba će biti otvorena do 16.marta 2018.godine.

Sinoć je u kinu Meeting point u Sarajevu predstavljen i peti broj časopisa “Tristotrojka”. “Tristotrojka” je studentski časopis za arhitekturu, dizajn i umjetnost. Nastao je kao samostalni projekat grupe studenata na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu 2014. godine. Prvi broj Tristotrojke bio je nagrađen i izložen na godišnjoj izložbi Collegium Artisticum 2014. godine, a drugi broj je predstavljen na Danima arhitekture 2014. u Sarajevu. “Tristotrojka” postaje međunarodna platforma za komunikaciju i saradnju studenata Balkana sa saradnicima širom svijeta.

“Na zapadu opet ništa novo”, izložba Zorana T. Živkovića postavljena je u galeriji Novi Hram u Sarajevu, svi zainteresovani izložbu mogu posjetiti do 15.februara. Naša Hana Sokolović je razgovarala sa ovim umjetnikom iz Sarajeva sa adresom u Švedskoj.

Poznati svjetski dizajner Tom Ford predstavio je svoju novu kolaciju za jesen/zimu 2018. na New York Fashion Weeku. Pored kolekcije odjeće, prezentirao je i novu liniju donjeg rublja I satova. Uz muziku Stinga i Lane Del Rey i zrak ispunjen Fordovim najnovijim mirisom “Vanilla Tobacco” publika je imala potpun i izvanredan modni show. Ovaj dizajner porijeklom iz Texasa još jednom je pokazao svoje besprijakorno umijeće dizajniranja i slobodu u modnom izražavanju.