Došlo: Plašim se da ne vežem svoj identitet samo uz glumu

Showbiz 22. feb 201812:19 > 19:57
N1

Februarska izdanja regionalne emisije Impuls se emituju iz Beograda sa zanimljivim gostima.

Voditeljica Naida Kundurović se ovoga puta sastala sa mladom glumačkom zvijezdom, predvodnikom mlađe generacije glumaca u klasi Mirjane Karanović, Slavenom Došlo.

Uz osvrte na brojne pohvale za uloge, tumačenje statusa seks simbola, Naida i Slaven su se također prisjetili zajedničkog putovanja u Indoneziju, kao i komentara na golotinju na filmu.

O odrastanju i počecima…

Kad sam bio mali, pohađao sam razne sekcije u svom rodnom Somboru. To je bila idealna prilika da me moji istjeraju iz kuće, i to direktno u pozorište. Najviše sam volio dramsku sekciju, gdje sam imao priliku da skačem i vrištim.”

O filmu koji ga je predstavio javnosti…

“Pored mene” je diplomski film koji je nas, sve mlade nepoznate glumce lansirao. To je postao generacijski film, u kojem se mnogo mladih klinaca prepoznalo”.

Slaven se već nekoliko puta okušao u eksplicitnim scenama seksa…

Ja sam odmah na početku ušao u “vatru” (smijeh). To je dio mog posla. Gluma bi trebala da bude život pred kamerama, a život ne bježi od golotinje.”

Šta najviše voli u vezi glume?

Slobodu da osmislim nešto što nije postojalo, odnosno da ja sam dam svoje viđenje. I onaj trenutak kad se igramo na sceni… bitno je uhvatiti taj trenutak, da bude živ, a ne da bude predstavljanje.”

“Neizvjesnost u vezi glume me umara. Pitam se šta je sljedeće, da li je to zapravo za mene, kako biram to što ću raditi. U isto vrijeme je sve to zabavno jer stalno moraš raditi, ali može biti i iscrpljujuće.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.