Dobre vijesti za filmoljupce: Stiže novi Spiderman

Showbiz 10. feb 201510:43 > 10:48
Izvor: EPA

Sony i Marvel, odnosno Disney, objavili su da udruženim snagama rade novi film o Spidermanu.

Čovjek pauk, koji je u Sonyju od “Spidermana” Sama Raimija iz 2002. godine, pojavit će se unutar jednog filma Marvel Cinematic Universea za Disney prije nego što dobije svoj vlastiti čija je premijera zakazana za 28. julu 2017. Film će producirati šef Marvel Studiosa Kevin Feige i dopredsjednica Sonyja Amy Pascal.

Prema pisanju BuzzFeeda, u ulogu Spidermana neće se vratiti Andrew Garfield.

Spiderman je jedan od velikih Marvelovih likova, obožavan diljem svijeta. Oduševljeni smo što ćemo raditi sa Sonyjem i dovesti kultnog “vješača po mrežama” u Marvel Cinematic Universe, koji otvara fantastične nove prilike za priče i gradnju franšiza“, kazao je Bob Iger, predsjednik Disneyja.

Glasine o saradnji kolaju već mjesecima pa se pričalo da će se Spiderman pojaviti u “Captain America: Civil War”. Ipak, niti Sony niti Disney nisu otkrili u kojem će se filmu ukazati prije pojavljivanja u vlastitom. Budući da su Marvelovi filmovi zakazani za 2015. (“Avengers: Age of Ultron” i “Ant-Man”) vjerojatno izvan igre, ostaje mogućnost da se pojavi u iduća tri filma: “Captain America: Civil War” (6. maj 2016.), “Doctor Strange” (4. novembra 2016.) ili “Guardians of the Galaxy 2” (5. maja, 2017.).