Leto postao globalni ambasador Svjetskog fonda za prirodu

Showbiz 12. feb 201515:00 > 15:01
Reuters

Oskarovac, glumac, muzičar i reditelj Jared Leto postao je globalni ambasador Svjetskog fonda za prirodu (WWF) u borbi protiv krivolova i kriminala u oblasti divljih vrsta, saopćio je danas taj fond.

Kako se navodi, Leto će raditi s WWF-om kako bi se podigla svijest o ključnim pitanjima s kojima se suočava planeta.  

Leto je nedavno s WWF-om putovao u Južnu Afriku kako bi saznao više o kriminalu u oblasti divljih vrsta, a posebno o “gorućem” problemu krivolova, usljed koga je opstanak nosoroga pod znakom pitanja.  

“Biti u neposrednoj blizini veličanstvenih bića poput nosoroga i slonova, duboko me povezuje s prirodom i prihvatam odgovornost da pomognem u zaštiti ove krhke vrste i njihovih staništa”, ocijenio je Leto.  

On je naveo da je motivisan sam da učini sve što može kako bi se osigurao opstanak ugroženih životinja, i dodao da će se potruditi da podstakne i druge da se uključe u akciju.  

“Moramo se udružiti i zaštititi ove izuzetno osjetljive životinje od besmislenog klanja i udvostručiti naše napore za vraćanje njihove populacije širom Afrike i Azije. To se može, i s usmjerenim globalnim naporima bit će učinjeno”, istakao je Leto.