Dobre vijesti za ljubitelje sarajevskog kina Imperijal

Showbiz 10. apr 201819:04 > 20:06
Izvor: N1

Dobrodošli u Scenu. Danas donosimo dobre vijesti za sve one koje dobre emocije vežu uz bivše kino Imperijal, razgovor sa Robertom Pešutom, poznatijim kao Magnifiko i pregled drugih priča iz svijeta umjetnosti, kulture i showbizza.

Deset godina nakon posljednje projekcije, bivše sarajevsko kino Imperijal ponovo će otvoriti svoja vrata, započinjući novo poglavlje svog života sa novim imenom – Brew Imperijal Society ili BIS. Tom prilikom biće otvorena eksponatsko-fotografska izložba, nastala u suradnji sa Historijskim Muzejom BiH i fotografkinjama i fotografima iz cijele države.

U sklopu projekta “Kako ti vidiš Imperijal” organizatori žele da građani i prijatelji Sarajeva spoznaju ovo mjesto kroz fotografije bivšeg kina, te izložbom različitih eksponata. Izložba će trajati od 13. do 15. aprila.

Druga sezona hit serije Senke nad Balkanom, biće emitovana na Top kanalu. Zaštitni znak prethodnog serijala postala je pjesma Divna, koju je napisao Robert Pešut Magnifico. U dijelu koji smo za vas izdvojili iz razgovara za N1, Magnifico otkriva zašto u šali kaže da je Bjelin lični kompozitor.

A sad ćemo iz regiona do SAD-a. U New Yorkškom pozorištu David Koch gostovala je ruska baletna kompanija Eifman, povodom dvadesete godišnjice od prvog nastupa u ovom gradu. Plesači koji su izvodili predstavu Ana Karenjina kažu kako je svrha plesa, između ostalog, da prevaziđe političku problematiku.

Aukcija ličnih stvari i rekvizita iz filmova novozelandskog glumca Russell Crowe-a ostvarila je veliki uspjeh. Paralelno, u SAD-u, počinje ponovno suđenje komičaru i glumcu Bill Cosby-u, po optužbama za seksualno zlostavljanje.

I za kraj – gledamo trailere filmova koji su proteklog vikenda zauzeli prvih pet mjesta u sjevernoameričkom box office-u, a i informacije o tome koliku su zaradu ostvarili.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.