SCENA: Festival komedije “Mostarska liska”

Showbiz 20. apr 201814:20 > 15:53
Izvor: N1

Film Aide Begić ''Ne ostavljaj me'', večeras će u sarajevskom Cinema City-u imati svoju evropsku premijeru.

”Ne ostavljaj me” je priča o sirijskoj siročadi: Isi, Ahmedu i Mautezu, koji u mitskom gradu Urfi, prolaze put od destrukcije i netrpeljivosti do smisla i ljubavi. Film nije samo tragedija, već životna priča puna ljubavi i smijeha u teškim životnim trenucima.

Digitalno restaurirani film “Maratonci trče počasni krug” biće premijerno prikazan večeras u Jugoslovenskoj kinoteci. “Maratonci trče počasni krug” je klasik jugoslovenske kinematografije, snimljen 1982. godine u režiji Slobodana Šijana, scenario je napisao Dušan Kovačević na osnovu svoje pozorišne predstave.

15. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska”, bit će otvoren večeras u Narodnom pozorištu Mostar. Festival traje do 27. aprila, a na programu je osam najboljih komedija.

Prema riječima direktora Festivala Almira Mujkanovića, Mostarska liska iz godine u godinu raste, a selekcija je bila teška jer je bilo puno prijavljenih predstava.

Šesti Internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva “Juventafest”,održaće se u Sarajevu, od 13. do 17. septembra 2018. godine, a ugostiće blizu 150 mladih teatarskih stvaraoca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Češke, Rusije…

Pored toga što „Juventafest“ nudi najbolji pregled srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva u regiji, te istovremeno doprinosi stvaranju nove teatarske publike, ovaj Festival posvećuje posebnu pažnju i edukaciji učenika i njihovih nastavnika dramskoj umjetnosti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.