Tuzla centar rap dešavanja, sve spremno za verbalne dvoboje

Showbiz 30. jun 201815:50 > 15:54
Izvor: Sulejman Omerbašić

Tuzla će ove subote biti centar rap dešavanja. Sve je spremno za regionalno finale Red Bull Raplike koje će se održati večeras u Tuzli na Solnom trgu. Riječ je o takmičenja u freestyle repanju, verbalnom dvoboju u kojem učesnici improviziranim rimama nastoje ismijati protivnika.

U bettlovima će se odmjeriti 8 najboljih freestylera iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. BiH će predstavljati Arot, Sokol i MC Nuha, Srbiju Samuraj Krek i Loco Morocco, a Hrvatsku Usce, Tzre i Krljo.

“Trudim se da se ne pripremam previše, trebate imati tu dozu spontanosti, treba posmatrati šta se dešava, treba dokazati da to sve smišljaš u momentu”, kazao je Samuraj Krek.

Finale takmičenja okupit će i najbolje repere regije, a sudije će biti Frenkie, Vojko Vrućina, Kendi, Toza i Zlatko.

“Ja najviše cijenim kad vidim da MC koji stoji na bini, ono što izgovara u mikrofon da to utjelovi. Da on zaista jeste to što govori. To ako vidim i određenu dozu samopouzdanja i vladanja nad binom i publikom, na to ću najviše obratiti pažnje i to ću bodovati”, istakao je Frenkie.

Za dobru atmosferu u centru Tuzle večeras su zaduženi Helem Nejse i Sajsi MC koji će voditi program, a za muziku je zadužen legendarni DJ Soul.

Sulejman Omerbašić

Večeras premijera filma “Making of Egzil”

Kontra, Frenkie i Indigo večeras će svojoj publici predstaviti dokumentarni film “Making of Egzil” koji prikazuje njihovo putovanje u Tokio, gdje su za svega pet dana snimili album “Egzil”. Dešavanja u glavnom gradu Japana zabilježena su kroz objektiv Marija Ilića.

“Ovaj film je bilo važno snimiti da bi se publici približio FM JAM. Film prikazuje detalje iza scene, kako je bilo snimati album u Tokiju, ono što ljudi preko Facebooka, Instagrama i društvenih mreža ne mogu vidjeti”, kazao je Ilić.

Za njega, Tokio je bilo jedno upotpunosti novo iskustvo.

“Tokio je jedan drugi svijet za mene, počevši od vremenske razlike, do reklama… Tokio je jedna druga realnost u odnosu na sve druge gradove u kojima sam bio”, naglasio je Ilić.

Ovo je bilo prvo putovanje grupe u Japan, te film tematizira njihov susret sa istočnjačkom kulturom. Za njih Japan je ujedno bio i izazov ali i inspiracija.

“S obzirom da smo otišli na jedan drugi kraj svijeta, pokušali smo to zapisati i kroz muziku i album, ali i kroz slike i na kraju je došao red na dokumentarni film. Važno nam je bilo prenijeti iskustvo kako je to kada odete na drugi kraj svijeta i imate svega pet dana da snimite album”, kazao je Kontra.

Turneja promocije albuma “Egzil” još je u toku, a grupa je do sada posjetila Minhen, Ljubljanu, Zagreb, Beograd, Frankfurt, Sarajevo, Tuzlu… I ovo ljeto će biti radno za Frenkija, Kontra i Indiga, a koncerte će još održati i u Zenici, Nišu i Dorajnu, te ponovo u Tuzli i Sarajevu, najavili su.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.