Amira Medunjanin za N1: Vidimo se u Zetri

Showbiz 10. nov 201812:00 > 12:03
N1

Pjevačica Amira Medunjanin kaže da su sevdalinke pjesme o najdubljim ljudskim osjećanjima i da se nemali broj puta rasplače kad ih peva.

Amira Medunjanin će 30.11. nastupiti u Slavonskom Brodu, 06.12. u Sarajevu, a 14.12. u Novom Sadu. Ove godine obilježava 15 godina karijere, a tim povodom izjavila je: “Nije to 15 godina. To je za mene 15 vjekova i 15 svjetova”.

Gostujući u Novom danu TV N1 rekla je da je imala 15 raznih života u tih petnaest godina i da je privilegovana i zahvalna za svaki sekund toga.

Posljednji album je, kaže, retrospektivan i predstavlja sve što je njena ekipa radila u poslednjih 15 godina i sadrži pjesme koje su bile nezaobilazne na njenim koncertima, a koje nikad nisu zabilježili na nekim nosačima zvuka.

Tu su i neke stare pjesme sa novim aranžmanima, dodaje.

Na pitanje kakvu emociju njoj donosi sevdalinka, kaže da je potpuna predanost potrebna pri izvođenju takvih muzičkih tradicija.

“Nemali broj puta se rasplačem, ali uvijek su to neke suze koje su izazvane različitim situacijama, jedna me pjesma podsjeti na 15 događaja u svom životu, svaki put je to neko emotivno putovanje, bez potpune predanosti, nema tu priče”, navela je.

To su pjesme koje govore o najdubljim ljudskim osjećanjima, ističe.

Navodi da voli da vidi lice ljudima koji dolaze na njene koncerte, da vidi reakcije na koji način doživljavaju pjesmu. “Jako se puno dajem, ali jako i puno dobijem… To rezultira obostranim zadovoljstvom”, navodi gošća Novog dana.

Kaže da joj nije bitno gdje pjeva i pred kim, ali da joj je najveća “frka” u rodnom Sarajevu, jer je Sarajevo, na kraju,  kolijevka sevdalinke.

Cijelo gostovanje pogledajte u videu: