Manu Chao stiže na Exit

Showbiz 09. apr 201512:07 > 12:14
Izvor: Bojana Janjić

Revolucionarni muzičar i aktivistA nastupiti će na glavnoj bini Exit festivala u subotu, 11. jula.

Sedam godina od zadnjeg koncerta na Petrovaradinskoj tvrđavi, kada je glavna bina bila tijesna za 35.000 fanova, koji su pjevali i skakali u ritmu Radija Bembe, Manu se vraća na proslavu 15. rođendana Exita sa La Venturom, koju, pored njega, čine još gitarist Madjid, basist Gambeat i bubnjar Garbancito.

Ova turneja La Venture biti će pojačana s još dva trubača, a na set listi uz najveće hitove kao što su “Clandestino”, “Rainin’ In Paradize”, “Mi Vida”, “Politik Kills” ili “Mala Vida”, biti će i brojna iznenađenja, neobjavljene pjesme te poneka obrada legendi poput Boba Marleyja.

Manu Chao je prošle godine nastupao na najvećim svjetskim festivalima kao što su Roskilde i Woodstock, a održao je i nekoliko stadionskih nastupa u Argentini i Kolumbiji.

Preko pet miliona prodatih primjeraka samo albuma “Clandestino” svjedoče o Manuovoj univerzalnosti. To dodatno potvrđuje činjenica da je i Robbie Williams obradio pjesme “Bongo Bong” i “Je ne t'aime plus”, te uz produkciju Marka Ronsona i prateće vokale Lily Allen, objavio ih kao jednu pjesmu na albumu “Rudebox”.