Red Bull RapLika 2019: U Sarajevu krunu kralja freestyla odnio Tzre iz Hrvatske

Showbiz 17. nov 201916:49 > 17:00
Izvor: N1

Hip hop noć za pamćenje, upriličena je u subotu u olimpijskoj dvorani Zetra. Naime, održano je veliko regionalno finale Red Bull RapLike 2019, a krunu kralja freestylea, odnio je Tzre iz Hrvatske.

U fenomenalnoj atmosferi, veče su svojim nastupima uveličala brojna zvučna imena hip hopa iz regije, a zabava se do ranih jutarnjih sati nastavila uz Brown Sugar RnB party.

Sarajevska dvorana Zetra je doživjela temeljitu transformaciju kako bi ugostila veliko finale Red Bull RapLike, najvećeg regionalnog takmičenja u hip hop improvizaciji.

Za titulu najboljeg freestyle repera u regiji borilo se osam takmičara iz Hrvatske, Srbije i BiH.

Njihove nastupe je ocjenjivao žiri sastavljen od zvučnih imena regionalne hip hop scene: Saša Antić (TBF), Frenkie, Kendi, Rade Ulica (High5) i Almir (Dubioza kolektiv). U ulogama voditelja našli su se Stihomir Klepić i Čika Gagara iz benda Helem nejse, dok su za muzičku podršku zaduženi bili DJ Soul i Merakoon.

MC-ijevi su odmah na početku pokazali da se ne šale, te iz batlte-a u battle su stavljali žiri pred teške odluke.

Izvrsnim reakcijama gledalaca dočekana je i Shza, mlada plesačica iz Tuzle, koja je na svjetskom finalu takmičenja Red Bull Dance Your Style 2019, održanom nedavno u Parizu, pobrala simpatije publike i bila poražena od pobjednika ovog takmičenja.

Gosti su se prije samog takmičenja zagrijali uz specijalno izdanje partyja iz popularnog serijala BROWN SUGAR RNB, a odlična zabava se odmah po proglašenju pobjednika nastavila do ranih jutarnjih sati uz dobro poznate domaćine DJ Soula i Merakoona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad